Waarom zouden we tijdens een coaching-sessie tegenover elkaar gaan zitten? Iedereen kent het wel: de beste gesprekken heb je tijdens het afwassen, autorijden of wandelen, wanneer je naast elkaar staat, zit of loopt. Wandelcoaching maakt gebruik van dit principe. Naast elkaar wandelen, zonder elkaar aan te hoeven kijken, maakt communiceren makkelijker en ongedwongen. Daarnaast geeft bewegen in de buitenlucht meer ontspanning waardoor je makkelijker naar je gevoel gaat en verbinding maakt met de ander en met jezelf.

Wist je dat door te wandelen je hersenen tot rust komen en je een gevoel van vrijheid ervaart? Het hormoon cortisol, dat het lichaam aanmaakt wanneer het stress ervaart, verdwijnt, waardoor we in staat zijn om dingen van een andere kant te bekijken. Wandelen stimuleert je creatieve vermogens, met name het probleemoplossend vermogen wat natuurlijk goed van pas komt bij een coaching-sessie!

Naast de fysieke component heeft wandelcoaching nog een voordeel: ik kan tijdens een wandeling actief gebruik maken van de natuur ter ondersteuning van onze gesprekken.

Ik laat je bijvoorbeeld iets aanwijzen/uitzoeken wat op dat moment past bij jouw situatie en vraag je mij te vertellen wat je ziet/ervaart/beleeft. Het is nu eenmaal 'makkelijker' om het te hebben over een beeld dat jou representeert en verder van je af lijkt te staan, dan direct over je persoonlijke situatie te praten. Deze 'afstand' geeft je inzicht in jezelf door verstand en gevoel met elkaar te verbinden.

 

 

Ik ben opgeleid tot TriA© wandelcoach. De TriA© methode is een effectief stappenplan voor professionele begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling en bevat 3 elementen:

De drie stappen van de TriA© methode: Aandacht, Acceptatie en actie!
Stap 1
Aandacht geven aan de gewenste en de huidige situatie.
Wanneer je weet waar je heen wilt en wat dit voor jou en je omgeving betekent, kun je pas écht in beweging komen.
Het contrast tussen beide situaties en de motivatie een volgende stap te zetten wordt hierdoor groter.
Stap 2
Acceptatie van de gewenste en de huidige situatie.
Zonder acceptatie is er geen blijvende verandering te realiseren. Acceptatie brengt rust en ruimte om helder te krijgen wat je werkelijk wilt en hoe je dat wilt aanpakken.
Stap 3
Actie: een positieve, praktische/concrete stap die je gaat zetten in de periode na de wandelcoaching.
Alleen als je iets concreets gaat doen kom je erachter of je op de goede weg zit.

Wandelen, een daad van persoonlijke vrijheid

De Friese Wandelcoach
Jolanda Rinia
Leeuwarden

+31 6 2251 1738

De Friese Wandelcaoch is een handelsnaam van8915 GB Leeuwarden
KvK 606921
BTW NL8540.18.530.B01

Privacy

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden