De ervaring van Nienk

Een middag met een “wandelcoach”. Ik kon me er alles bij voorstellen en toch ging het anders. Jolanda heeft de gave om iemand in het centrum van zijn eigen leven te zetten. Ze past zich letterlijk aan mijn looptempo aan. Het gaat in paar uren, al lopend, pratend, om me heen kijkend, over mijn leven met mij in het centrum. Je merkt niet dat ze je, met haar aandacht en warmte, meeneemt door je leven zodat je ziet waar je staat en dat je kiest wat je meeneemt in je toekomst. Ze heeft me het gevoel gegeven dat de wereld deze uren alleen om mij draait. Het is een kunst om het zo te laten dat het om één iemand gaat. Daar is deze vrouw een ster in. Een bijzondere ervaring met een dijk van een mens die met twee voeten op de grond staat.

 

De beleving van Jorien

Via een kennis kwam ik bij Jolanda terecht. De eerste afspraak was gemaakt in het bos van Oranjewoud. We hebben eerst kennisgemaakt met wat drinken en geprobeerd mijn vraag helder te krijgen. Jolanda vraagt door en is heel rustig in contact, dat maakt het prettig praten. Daarna zijn we het bos in gegaan. Door middel van praten, wandelen en het betrekken van de natuur erbij gingen we met mijn vraag aan de slag. De natuur betrekken ging door middel van bomen, takken of routes zoeken die aansluiten bij de situatie. Zoals wat is de situatie nu en wat is de gewenste situatie. Naast praten moest ik ook vooral voelen hoe het voor mij was, voor mij best lastig. Jolanda was eerlijk in contact, ze gaf het bijvoorbeeld aan wanneer ze zelf ook even moest nadenken. Het was wel bijzonder dat ik wat vastliep in mijn vraagstelling en we op dat moment ook op een doodlopend stuk terecht kwamen, we konden niet verder daar. Het paste precies bij hoe het voelde. Jolanda liet mij de keuzes maken in de routes. Tijdens het wandelen kwamen we erachter dat er nog een gevoeligheid zit bij mij ten aanzien van mijn jeugd. Het maakte mij even emotioneel. Jolanda gaf daar alle ruimte aan en ik voelde mij door haar gesteund. Vervolgens bekeken we letterlijk stap voor stap waar de emotie vandaan kwam en wat ik er mee wilde, in hoeverre ik met deze emotie aan de slag wilde gaan. Alles stond in het teken van dat het voor mij prettig was maar wel met de ondersteuning van Jolanda. Het was een mooie balans tussen motiveren en ruimte geven om grenzen te bewaken. Op een gegeven moment was het voldoende voor deze wandeling, dit voelde Jolanda goed aan. Het was een nieuwe ervaring voor mij, het al wandelend gecoacht worden in combinatie met de natuur. Het is een mooie manier van coachen.

 

De beleving van Nynke

Mijn ervaring bij Jolanda was zeer positief en verhelderend. Ik heb Jolanda als een rustige en warme persoonlijkheid ervaren die vertrouwen uitstraalt. Al geruime tijd liep ik met een vraag rond waarbij het me maar niet lukte om een besluit te nemen. Aangezien ik zelf graag wandel leek het me een goed idee om hulp van een wandelcoach in te roepen. Onze afspraak vond plaats in het bos bij Oranjewoud. Nadat ik het probleem beschreven had nodigde Jolanda mij uit het een en ander duidelijker te krijgen door middel van vragen en opdrachten. Ik kreeg bijv. een opdracht om iets in het bos te zoeken wat bij een bepaald gevoel paste. De dingen die ik uitzocht waren soms confronterend maar ook verhelderend. Het liet me duidelijk zien wat ik eigenlijk wil en waar ik nu sta. Bepaalde thema’s grepen terug op belevenissen uit mijn jeugd, waar ik wel emotioneel van werd. Tussendoor was er steeds weer even tijd voor een pauze met koffie. Aan het einde van de wandeling nodigde Jolanda mij uit metaforen uit het bos te zoeken voor 3 thema’s die ik beslist niet meer met me mee wil dragen. Deze dingen mocht ik in het water gooien. Vanaf dat moment was het heel duidelijk voor mij welke keuze ik voor mezelf zou gaan maken. Dit was echt wat ik even nodig had. De metaforen die ik zelf uitzocht in het bos zullen me lang bij blijven omdat ze zo duidelijk weergaven waar ik sta, wie ik ben en wat ik eigenlijk wil.

 

Corina's ervaring

Op stap met de Friese Wandelcoach Ruim 2 weken geleden heb ik het genoegen gehad met Jolanda een wandeling te mogen maken. Een bijzonder indrukwekende ervaring die ik iedereen gun. We hadden afgesproken op een goed uitgekozen locatie in een prachtig bos. Goede parkeergelegenheid, wc aanwezig en in niet corona tijden, de mogelijkheid om na afloop op eigen gelegenheid nog een kopje koffie te drinken om alles nog even te laten bezinken en op te warmen in het naastgelegen hotel. Dat kan fijn zijn als je zoals ik, nog een ritje naar huis voor de boeg hebt want in een wandelsessie met Jolanda gebeurt veel. We gingen op pad. Ik koos de weg, Jolanda volgde. Ze bood alle ruimte en een luisteren oor om mij te laten vertellen wat ik wilde onderzoeken en alles wat daarbij van belang was. Ze vult niet in maar helpt om zaken te verhelderen door vragen te stellen, of af en toe til te staan en me bewust te maken van wat de natuur op die plek en dat moment weerspiegelt van mijzelf. Dit kon gaan over het huidige moment, het verleden of de toekomst. Uiteindelijk ontstond er een prachtige communicatie tussen mijn hogere zelf en de verschillende elementen in een door mijzelf uitgekozen landschap. Ze lieten me zien wie ik werkelijk ben en gaven me handvatten hoe ik op een veel dieper niveau met deze aspecten van mijzelf in contact kan treden en me zo dieper en gemakkelijker kan verbinden met deze hogere versie van mezelf . Het is als een oude jas uittrekken en een gloednieuwe jas aantrekken. Jolanda geeft nog een oefening mee die helpend kan zijn om te integreren met deze nieuwe versie van mezelf zodat zij de basis te kan zijn voor de toekomst. Ik heb Jolanda ervaren als een kundige betrokken coach die aanvoelt op welke manier ze een proces bij iemand in werking kan zetten, daarbij aan kan sluiten en kan ondersteunen om zelf je eigen kracht te vinden. Ze is helder en openminded. Alles gaat in ontspannen sfeer in een prachtige omgeving. Als bonus krijg je de natuur als leermeester erbij. Ik heb ervaren dat zij spiegelt en energetisch met mij communiceert en bijzondere cadeautjes meegeeft. Blij, opgeladen met frisse energie en met een open hart ben ik na afloop weer in mijn auto gestapt. Corina

 

De beleving van Joanna

Tijdens de wandeling in het mooie Oranjebos bij Heerenveen vroeg Jolanda mij welke vraag er bij mij speelde. Dat bleken een hoofdvraag en subvragen te zijn over mijn business. Door verschillende oefeningen te doen, waaronder contact maken met de aanwezige natuur, kwamen de antwoorden vanzelf. Bevestigend of juist verrassend waarmee ik mijn volgende stappen kan maken. Jolanda begeleidt je op een rustige en fijne manier naar jouw inzichten toe. Een aanrader!

De Friese Wandelcoach
Jolanda Rinia
Leeuwarden

+31 6 2251 1738

De Friese Wandelcaoch is een handelsnaam van8915 GB Leeuwarden
KvK 606921
BTW NL8540.18.530.B01

Privacy

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden